Blogissaan esikoululaiset kertovat päiväkodissa meneillään olevasta urheiluprojektistaESKAREIDEN MARRASKUUN LIIKUNTABLOGI

Joulukuussa meillä oli paljon hyötyliikuntaa. Hyötyliikunta on semmoista, että ei mennä millään ajoneuvoilla vaan mennään itse kävelemällä, pyörällä, juoksemalla, hiipimällä tai konttaamalla. Me olemme kävelleet muun muassa kirjastoon ja samalla katsottiin torilla joulukuusia ja teatterilla katsoimme seiminäyttelyn. Hyötyliikuntaa on aina myös kun mennään kävellen jumppaan ja metsämörriin. 

Jumpassa meillä oli värijumppaa sekä tonttujumppaa. Siellä oltiin sellaista leikkiä, jossa yhdellä oli taskulamppu ja muut meni piiloon pimeään ja taskulampulla etsittiin. Tontut olivat myös paketoineet lahjoja ja ne piti lajitella värien mukaan. Ilkeä tonttu kuitenkin toi lahjoja takaisin paketointialueelle. Me olimme kuitenkin nopeampia ja lahjat saatiin lajiteltua. Muutenkin olemme leikkineet tonttuleikkejä ja opetelleet erilaisia tonttutaitoja.

Suomi100- juhlassa esitimme Suomen historian vanhoja urheilun huippuhetkiä. Ivan oli Paavo Nurmi ja Valma oli Marjo Matikainen ja Marouan oli Matti Nykänen. Pienemmät oli Keke Rosbergereita. Ja sitten 4- vuotiaat olivat jääkiekkoilijoita. Eelis ja Niila olivat juontajia. Sitten syötiin herkkuja. Ja sitten varmaan lähdettiin sieltä.

Tässä vielä meidän vinkit liikunnallisen joulun viettoon:

- tehkää kotona joulujumppa. Lapset päättävät miten aikuiset jumppaavat eli se on lasten pomotusjumppa.

- pelatkaa jääkiekkoa veitsellä (maila) sekä lihapullalla, joululimpulla tai piparilla (kiekko)

- laskekaa mäkeä kinkulla

- hiihtoa ja mäkihyppyä kahdella jääkiekkomailalla ja tonttulakki kypäräksi. Hiihtolaseina aurinkolasit ja vaatetuksena joulupukin asu.

- pikaluistelua veitset luistimina, vaatetukseksi pelkkä joulupukin parta sekä jääkiekkokypärä.

Haluamme toivottaa kaikille hassuttelevaa ja kinkullista joulua! Muistakaa liikkua!