MAALISKUU 2018

Maaliskuu aloitettiin rauhoittumalla talviloman viettoon. Talviset säät olivat innostaneet ulkoilemaan ja liikkumaan, ja päiväkotiin palasi rentoutuneita ja innokkaita lapsia. Yksi uusi lapsikin saatiin joukkoon mukaan.

Kielten rikas maailma ja ilmaisun monet muodot:

Eskarit jatkoivat montessoripäiväkodin eskareiden kanssa yhteisen lukuhöperöprojektin merkeissä. Kirjastosta lainattuihin satukirjoihin tutustuttiin ryhmissä, ja tehtiin niihin liittyvät tehtävät. Lukuhöperöön kuuluvat myös kotitehtävät, jotka tehdään kotona: vanhempien kanssa luettiin satukirja, joka esiteltiin sitten muille eskareille. Suoritetuista tehtävistä saa valita tarran lukupassiin.

Pääsiäistä on valmisteltu istuttamalla pääsiäisruohoa sekä askartelemalla munia, pääsiäispupuja sekä kotkottavia kanoja. Uusia ja vanhoja pääsiäislauluja on lauleskeltu päivittäin, leikitty pääsiäiseen liittyviä leikkejä ja tutustuttu pääsiäisen tapoihin ja makuihin.

Minä ja meidän yhteisömme:

Pääsiäiskirkkoon mentiin kävelemällä ja saatiin ihailla tuomiokirkkoa sisäpuolelta. Pääsiäiskertomukseen tutustuttiin kuvien välityksellä.

Kansanedustaja ja Oulun kaupunginvaltuuston jäsen Hanna Sarkkinen vieraili päiväkodissamme kertomassa työstään eduskunnassa. Lapset olivat miettineet etukäteen kysymyksiä, joihin saimme Hannalta vastauksia liittyen eduskuntaan, lempiruokiin ja hänelle tärkeisiin asioihin. Opimme, että kaikilla on oikeus osallistua ja vaikuttaa itseään ja läheisiään koskeviin asioihin.

Saimme myös postia presidentti Sauli Niinistöltä vastauksena lähettämäämme kirjeeseen. Presidenttikertoi seuranneensa olympialaisia ja kiitti lapsia vauvalle lähetetyistä liikuntavinkeistä ja piirustuksista.

 

Kasvan, liikun ja kehityn:

Jumpissa liikuttiin satuliikunnan lumoissa. Lähestyvän pääsiäisen takia satuliikunta oli pääsiäisaiheista, ja pääsimme mm. noitien mukana matkalle Kyöpelinvuorelle. Välineinä käytettiin mm. jumppakeppejä ja huiveja.

Tutkin ja toimin ympäristössäni:

Kiinnostus olympialaisiin jäi elämään leikkeihin, ja metsämörriretkillä lasten leikeissä vilahtelivat meneillään olevat paraolympialaiset. Aisteihin ja niiden puuttumiseen tutustuttiin leikkien avulla. Pääsiäisviikolla pääsiäispupukin oli vieraillut mörrimetsässä tuomassa pääsiäisen tunnelmaa ja tuliaisia.

Pienempien nuppusretki oli pääsiäisaiheinen. Etsittiin puistosta tipun kadonneita munia, mietittiin värejä ja laskettiin määriä. Mietittiin pääsiäiseen kuuluvia asioita ja leikittiin niihin liittyviä leikkejä, ja lopuksi löydettiin pääsiäismunat, jotka nautittiin lämpimän juoman kanssa.