KESÄKUU 2018

Kesäkuun aikana päiväkodissa riitti vielä vilskettä. Teimme monenlaisia asioita lintuihin ja kesään liittyen ja lisäksi päiväkodissamme aloitti myös uusi lapsi. Vähitellen aloimme odottaa myös lomaa ja toivotimme ennen juhannusta toisillemme hyvää kesälomaa ja kouluun lähteville annoimme halaukset ja toivotimme mukavaa koulutaivalta!

Kielten rikas maailma ja ilmaisun monet muodot:

Heti kesäkuun alussa kävimme Lumotut sanat- sanataidefestivaaleilla katsomassa näyttelyä suomalaisiin lasten kirjojen kuvituksiin liittyen. Saimme myös kuulla ja nähdä aluksi tarinan Mollista.

Erwin kävi lukemassa lapsille saksaksi ja lintulaulut- ja lorut raikuivat päiväkodilla vielä kesäkuussakin.  Ennen kesälomalle jääntiä pidimme ulkona lintukonsertin montessorilaisten toimiessa yleisönä. Esitimme suomen- ja saksankielisiä lintulauluja sekä kuulimme myös soitinesityksen. Saimme raikuvat aplodit konsertin päätteeksi ja lisää esiintymiskokemusta. Lisäksi eteisen lintuseinälle saimme lisää ommeltuja lintuja ja koloistaan kurkistelevia pöllöjä.

Minä ja meidän yhteisömme:

Kesäkuussa juhlimme muutamat synttärit ja viime vuoden eskarit vierailivat päiväkodilla yhtenä iltapäivänä. Leikimme ja söimme välipalan ulkona ja sitten siirryimme sisälle leikkimään. Koululaiset ihmettelivät päiväkodin pienuutta, mutta vähitellen leikit lähtivät taas käyntiin.

Lintuprojektiin liittyen pidimme kesäkuun lopussa taas raparperipiirakkamyyjäiset vanhemmille ja myyjäisistä saadut rahat lahjoitimme WWF:n kautta lasten valitsemalle suojelukohteelle. Tällä kertaa lahjoituskohteeksi valikoitui kiljuhanhi.

Kasvan, liikun ja kehityn:

Kesäkuussa ulkoilujen aikana pelattiin paljon jalkapalloa ja kokeilimme esimerkiksi hyppynarulla hyppimisen taitoja. Leikimme puistossa perinteisiä pihapelejä ja vierailimme liikennepuistossa viimeisellä viikolla.

Päiväkodin henkilökunta kävi testaamassa kiipeilypuisto Huikiassa omia tasapaino- ja kiipeilytaitojaan. Kiitos vanhemmille haastavasta ja mukavasta lahjasta!!

Tutkin ja toimin ympäristössäni:

Kesäkuussa kävimme vielä normaalisti metsämörri- ja nuppusretkillä havainnoiden luontoa ja erityisesti lintujen elämää. Viimeiselle metsämörriretkelle lähtivät mukaan myös nuppusretkeläiset harjoittelemaan metsämörritaitoja ensi syksyä varten.

 

Juuri ennen kesälomaa saimme viestin Enni Rukajärveltä, joka valittiin vuoden suomalaiseksi urheilijaksi vapun Urheilugaalassa. Tällaisen viestin saimme:

Kiitos luottamuksestanne ja äänistänne Saksanpähkinän päiväkodin lapset, olen erittäin iloinen tästä uutisesta. Muistakaa reilu peli leikeissänne, hymy huulilla ja pitäkää yhtä niin kuin me lumilautailussa tehdään. Oikein mukavaa kesän jatkoa!

Ystävällisin terveisin Enni

Tämän viestin pohjalta on hyvä toivottaa kaikille oikein mukavaa kesää ja elokuussa nähdään!