KESÄKUU 2019

Kesäkuussa jatkoimme ötökkäteemalla ja olemme käyneet ahkerasti kasvatuslaatikolla kastelemassa istuttamiamme taimia. Sisäjumppa on vaihtunut ulkojumpaksi ja pihavaatteet kevyemmiksi.

Kielten rikas maailma ja ilmaisun monet muodot:

Sinisessä huoneessa on jatkettu ötökkähommia muun muassa tutustumalla toukan kehittymistä perhoseksi ja askartelemalla eri tyylein perhosentoukkia, perhosia ja muita lentäviä pörriäisiä sekä lukemalla ja tutkimalla ötökkäkirjoja ja pelaamalla ötökkätietovisaa. Pienet ovat myös maalanneet leppäkerttuja kiville.

Viimeisellä viikolla katsoimme myös lasten oman pienelokuvan, johon he itse saivat keksiä tarinan, kuvittaa ja näytellä sen.

Kävimme 4-6-vuotiaiden kanssa Nuottasaari-talolla katsomassa Tohtori Tyhjännyhjä –lastenteatteriesitystä, johon lapset pääsivät myös osallisiksi. Esityksen jälkeen saimme ohjatun kierroksen taidekoululla ja suorittaa erilaisia taiteeseen liittyviä pikkutehtäviä.

Viimeisellä viikolla tehtiin myös jo perinteeksi muodostunut metsän lehti, jonne lapset ovat saaneet kertoa ja kuvittaa kuukauden mieleenpainuvimmat tapahtumat. Lisäksi lapset kokosivat kaikista metsäprojektin aikana tehdyistä askarteluista ja tehtävistä omat metsäkansionsa ja kuvittivat jokainen omaansa kauniin kansilehden.

Minä ja meidän yhteisömme:

Kuun alussa juhlimme kevätjuhlia nautiskellen live-esiintyjä Pentti Punkin syntymäpäivien esityksestä ja syöden eväitä. Lapset esittivät vanhemmille myös oman ötökkäräppinsä ja esikoululaiset saivat todistuksensa. Juhlimme kesäkuussa myös parit syntymäpäivät ja yhdet läksiäiset.

Viimeisellä viikolla toteutimme eskarivierailun ja saimmekin päiväkodille vieraaksemme kaikki viime vuoden esikoululaiset. Viimeisenä keskiviikkona toteutimme lasten toiveruokapäivän, jolloin lapset saivat lounaaksi aiemmin toivomaansa kesäkeittoa ja välipalaksi jäätelöä.

Kasvan, liikun ja kehityn:

Sisäjumppa on siirtynyt pihalle, Hollihaan puiston nurmialueelle, jossa olemme pelailleet erilaisia pelejä: viimeinen pari uunista ulos, kukkulan kuningas, tervapata, rumprumprella, polttopallo ja monia muita. Monet peleistä ovat olleet joillekin lapsille ennestään tuntemattomia, mutta he ovat innostuneet niistä niin, että he ovat halunneet pelata niitä yhä uudestaan ja uudestaan. Jumppatuokioihin on kuulunut myös alkuverryttely ja loppuvenyttelyt. Sinisessä huoneessa ollaan tehty ötökkäjoogaa ja ötökkäsatuhierontaa.

Metsämörrimetsässä olemme havainnoineet, tutkineet ja aistineet kesäistä luontoa ja saaneet metsässä taas vieraaksemme metsämörrin, joka on opettanut meille lisää uusia pelejä ja muuta hauskaa metsätekemistä. Kesäkuun viimeisellä metsämörrillä lapset saivat suorittaa ötökkäpolun…

Tutkin ja toimin ympäristössäni:

Olemme käyneet usean kerran viikossa kastelemassa lähipuistoon istutuslaatikkoon istuttamiamme taimia. Viimeisellä viikolla pienet pääsivät nuppusretkelle ja myös he kävivät retken aikana kastelemassa kasvejamme ja istuttamassa lisää herneitä. Toukokuun lopussa istutetut chian- ja pellavansiemenet kasvoivat vauhdilla pieniksi versoiksi ja halukkaat saivatkin maistella niitä. Maku on lasten mielestä hyvin vihreä ja voimakas.

Lapset pääsivät takapihalle hakemaan raparpereja, joista loihdittiin kesän ja hyvin kasvaneiden raparpereiden kunniaksi kiisseliä ja puuroa.